anm-ploi-torentiale-cod-galben_6d758.jpg

Meteorologii au emis marți un nou cod galben de ploi torențiale, valabil în mai multe județe din țară, inclusiv în Prahova.

Codul galben va intra în vigoare marți, la ora 14.00 și va fi valabil până pe 29 mai, la ora 02.00. În acest interval, spun meteorologii, se vor semnala vijelii și ploi torențiale.

Astfel, „în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp”, potrivit ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Prahova, începând de marți, 18 mai, de la ora 11.00, până sâmbătă, 1 iunie, ora 10.00, este în vigoare și o informare metro de instabilitatea atmosferică accentuată.

Informarea meteo este valabilă în special în zona de deal și munte. În intervalul menționat se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”, a anunțat ANM.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg