Ploi torențiale și descărcări electrice, în Prahova. Prognoza meteo pentru toată săptămâna

0
ploi-torentiale-prahova-luna-mai_3702b.jpg

ploi-torentiale-prahova-luna-mai_3702b.jpg

Prahova nu scapă de averse, intensificări de vânt, cu aspect de vijelie, și descărcări electrice. Până mâine, 29 mai, ora 23.00, în special în zonele de deal și munte, este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul săptămânii.

Informarea meteorologică este valabilă până miercuri, 29 mai, ora 23.00. „În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, a anunțat ANM.

Gradul de instabilitate atmosferică, spun meteorologii, se va menține accentuat pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor, dar asta nu înseamnă că nu vom avea parte de temperaturi ridicate pentru această perioadă.

„Până în data de 30 mai vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 29 de grade, apoi se va răci, până în data de 02 iunie, spre medii de 23…24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va marca o creștere, spre medii ale valorilor diurne de 26…27 de grade. Minimele termice vor crește ușor până în data de 31 mai, spre 15 grade”. Apoi vom avea parte de o nouă răcire până pe  6 iunie, când temperaturile vor atinge valori de 13 grade Celsius.  

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 30 mai – 4 iunie, când vor fi posibile cantități mai importante de apă. Apoi, până la sfârșitul intervalului, gradul de instabilitate va fi mai redus.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău