10 prahoveni bănuiți de înșelăciune. Au accesat credite cu documente false

0
ipj-prahova-prejudiciu-zece-prahoveni-ploiesti_31339.jpg

ipj-prahova-prejudiciu-zece-prahoveni-ploiesti_31339.jpg

Zece prahoveni sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Printre persoanele acuzate se numără și o femeie în vârstă de 52 de ani, din Ploiești, care ar fi întocmit în fals, personal sau cu ajutorul altor persoane, fișe fiscale, adeverințe de venit și contracte de muncă și documente de studii, care nu erau conforme cu realitatea.

„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, privind zece prahoveni bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune”, a precizat IPJ Prahova, care susține că, „din verificările efectuate, a rezultat faptul că, în perioada 2010-2013, o ploieșteancă de 52 de ani a întocmit în fals, personal sau cu ajutorul altor persoane, adeverințe de venit, fișe fiscale, contracte de muncă și documente de studii care conțineau împrejurări neconforme cu realitatea”.

„Documentele au fost remise către alte 9 persoane, care au solicitat, pe baza înscrisurilor falsificate, credite de nevoi personale de la două unități bancare. În acea perioadă, cele nouă persoane nu aveau loc de muncă și aveau o pregătire școlară precară, aspecte care nu permiteau, în mod normal, obținerea unui credit bancar”, a anunțat IPJ Prahova.

Prejudiciul total creat a fost de 256.500 lei, din care a fost recuperată suma de 66.000 lei, prin instituirea de măsuri asigurătorii.

Dosarul penal întocmit de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a fost înaintat, la finele săptămânii trecute, unității de parchet pentru întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău