Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni în Prahova. Ploi, răcire accentuată, dar și temperaturi de vară

0
vreme-prahova_a259d.jpg

vreme-prahova_a259d.jpg

Prahova se află sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, atenționare valabilă astăzi, până la ora 23.00. Veștile rele nu se opresc însă aici. Timp de două săptămâni vremea va fi atipică pentru această perioadă. Nu vom scăpa de ploi, în timp ce temperaturile vor fi de 25 – 26 de grade Celsius, dar și de 11 grade Celsius.

Potrivit ANM, până în data de 24 mai, media valorilor diurne va fi de 24…25 de grade. „Apoi, valorile maxime vor fi în creștere ușoară, în a doua săptămână nu vor fi variații importante, iar media regională va fi de 25…26 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 13…14 grade, la o medie în jurul a 11 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 26 mai și media acestora va fi de 11…12 grade”, potrivit meteorologilor.

La munte, Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul intervalului. „Temporar va ploua și în fiecare zi vor fi posibile cantități de apă mai însemnate”, a anunțat ANM. Aversele vor fi mai însemnate cantitativ pe 24 mai.

Luni, Prahova se află sub un nou cod galben de instabilitate atmosferică, atenționare valabilă până astăzi, la ora 23.00. În zona de munte, codul galben se va menține până marți, la ora 06.00.

În acest interval, potrivit ANM, vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău