cod-galben-prahova-isu_0d412.jpg

Meteorologii au emis luni un nou cod galben de precipitații abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină, avertizare valabilă și în Prahova. Ca urmare a noii atenționări meteo, valabile și în Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență face apel la populație să curețe șanțurile și rigolele de scurgere.

„Recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Informații despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunțate prin numărul unic de urgență 112”, este apelul lansxat de ISU Prahova.

Totodată, pompierii militari recomandă ca, în situația manifestării vântului puternic, populația să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Atenționarea ANM este valabilă începând de luni, până marți, la ora 06.00. În cea mai mare parte a zonei montane,  instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată,. Totodată, spun meteorologii, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp (sursa ANM).

Foto Facebook/ sursă IGSU

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg