Prahova nu scapă de ploi în weekend. Cod galben în Ialomița, Ilfov și Călărași – UPDATE

0
ploi-torențiale-prahova_1ec40.jpg

ploi-torențiale-prahova_1ec40.jpg

Meteorologii au emis, vineri, cod galben de ploi torențiale pentru mai multe localități din județele Ialomița, Ilfov și Călărași. În Prahova este valabilă o informare meteorologică până duminică, 19 mai, interval în care se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, căderi de grindină.

UPDATE: 14.35 – ANM a emis cod galben de ploi torențiale și pentru județele Giurgiu, Dâmbovița și Ilfov, valabilă vineri, până la ora 15.15. În acest interval se vor înregistra averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

UPDATE – 14.25 – ANM a emis, vineri, un cod galben de ploi torențiale și pentru municipiul București, valabil până la ora 15.30. În acest interval se vor înregistra averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. Totodată, se vor înregistra intensificări de scurtă durată ale vântului.

Codul galben de ploi torențiale pentru județele Ialomița, Ilfov și Călărași este valabil, vineri, până la ora 15.00, iar în acest interval aversele vor cumula 25 l/mp. Totodată sunt posibile căderi de grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Prahova este valabilă, până duminică, 19 mai, ora 10.00, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică.

Astfel, potrivit ANM, în Prahova se vor înregistra averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău