fbpx

alunecare-teren-prahova-localitati_c048b.jpg

După ploile abundente din această primăvară, mai multe localități din Prahova au fost afectate de alunecări de teren. Prefectura Prahova a anunțat că se lucrează la centralizarea datelor pentru evaluarea pagubelor.

Vremea capricioasă din ultima perioadă a dat bătăi de cap autorităților, după ce pământul a început să o ia la vale, afectând drumuri județene, drumuri locale, poduri, dar chiar și gospodării.

„Ultimele localități care s-au confruntat cu alunecări de teren sunt comunele Telega, Jugureni și Păcureți. În acest moment se lucrează la centralizarea datelor pentru evaluarea pagubelor provocate de alunecările de teren”, a precizat Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Alunecări de teren la Telega. Restricții de viteză pe DC 133 - FOTO

La Jugureni, potrivit primarului comunei, din cauza ploilor abundente au apărut două alunecări de teren. În primul caz, pământul a luat-o la vale și există pericolul să se prăbușească un mal peste o gospodărie. 

„Mai avem o alunecare în apropiere de DJ 101 N. Noi am încercat, prin sursele noastre, să stopăm alunecarea de teren. Am dus în zonă pământ”, ne-a explicat Constantin Mărcoceanu, primarul comunei Jugureni.

De la începutul anului în mai multe localități s-au înregistrat alunecări de teren, care au afectat drumuri județene, drumuri locale, poduri, dar inclusiv gospodării.

Citește și: Opt localități din Prahova, grav afectate de alunecări de teren

Cele mai grave situații sunt la Cerașu, la Drajna, dar și în localități precum Breaza, Bertea și Gornet.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg