Trei localități din Prahova, afectate de noi alunecări de teren

0
alunecare-teren-prahova-localitati_c048b.jpg

alunecare-teren-prahova-localitati_c048b.jpg

După ploile abundente din această primăvară, mai multe localități din Prahova au fost afectate de alunecări de teren. Prefectura Prahova a anunțat că se lucrează la centralizarea datelor pentru evaluarea pagubelor.

Vremea capricioasă din ultima perioadă a dat bătăi de cap autorităților, după ce pământul a început să o ia la vale, afectând drumuri județene, drumuri locale, poduri, dar chiar și gospodării.

„Ultimele localități care s-au confruntat cu alunecări de teren sunt comunele Telega, Jugureni și Păcureți. În acest moment se lucrează la centralizarea datelor pentru evaluarea pagubelor provocate de alunecările de teren”, a precizat Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.

Citește și: Alunecări de teren la Telega. Restricții de viteză pe DC 133 – FOTO

La Jugureni, potrivit primarului comunei, din cauza ploilor abundente au apărut două alunecări de teren. În primul caz, pământul a luat-o la vale și există pericolul să se prăbușească un mal peste o gospodărie. 

„Mai avem o alunecare în apropiere de DJ 101 N. Noi am încercat, prin sursele noastre, să stopăm alunecarea de teren. Am dus în zonă pământ”, ne-a explicat Constantin Mărcoceanu, primarul comunei Jugureni.

De la începutul anului în mai multe localități s-au înregistrat alunecări de teren, care au afectat drumuri județene, drumuri locale, poduri, dar inclusiv gospodării.

Citește și: Opt localități din Prahova, grav afectate de alunecări de teren

Cele mai grave situații sunt la Cerașu, la Drajna, dar și în localități precum Breaza, Bertea și Gornet.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău