WhatsApp_Image_2019-05-15_at_10.39.32_1_0cc10.jpeg
De la începutul anului, am prezentat o serie de imagini cu starea deplorabilă a străzilor din Câmpina. Suntem la mijlocul lui mai, iar ceea ce a reușit administrația locală să facă până acum a fost să toarne niște plombe ici-colo, să înceapă asfaltarea străzii Bobâlna, unde ritmul lucrărilor concurează cu cel al melcului, și să mute statuia din parcul La Soldat. În rest, liniște și pace.

Buget întârziat, administrație „adormită“, un oraș care se deteriorează, parcă, pe zi ce trece și la propriu, și la figurat, străzi denivelate, pline de gropi, sparte de operatorii de salubritate și reparate cu hopuri-dâmburi etc. Este, pe scurt, starea care domină cel de-al doilea municipiu al județului.

În zadar încearcă primarul Horia Tiseanu să se laude pe pagina sa de Facebook cu intensa sa activitate. Mai bine ar renunța la ea, așa cum a făcut timp de vreo doi ani. Deh, este jenant să postezi de o lună încoace lucrări care au fost realizate doar pe jumătate de kilometru de stradă. Pentru că, da, cam asta este singura realizare „majoră“ în privința infrastructurii rutiere din Câmpina: reabilitarea și asfaltarea a nici jumătate din strada Bobâlna.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu există săptămână în care primarul să nu posteze fotografii cu modul în care decurg lucrările. Doar că în loc de aprecieri, în cele mai multe dintre comentariile primite, cetățenii îl apostrofează.

Într-unul dintre ele, o câmpineancă îi spune că „de când vorbiți pe aici de trotuarele acelea (n.r. de pe strada Bobâlna) aveați timp să faceți toate trotuarele din județ“. În replică, Tiseanu i-a spus că „nu avem o baghetă magică cu care să asfaltăm trotuarele instantaneu. Lucrarea se face în termenul angajat de executant“.

I-a venit și răspunsul interlocutoarei „Horia Tiseanu, acea baghetă magică există, lipsește doar interesul de a o folosi. Dacă atâtea luni durează să reglezi o stradă, pentru tot orașul vă trebuie zece vieți“.

Revolta câmpinenilor este pe deplin justificată. Cu toții aveau așteptări mult mai multe, cu toții circulă pe străzile din Câmpina unde-și rup mașinile și picioarele. Sute de familii încă așteaptă să beneficieze un sistem de canalizare.

Dar în loc de proiecte concretizate, cetățenii primesc tot felul de justificări din partea edilului. Pentru toate lucrările care i se reproșează există un vinovat, dar, întotdeauna, altul decât el și starea de „amorțeală” care-l caracterizează de ceva vreme.

„Marea majoritate a străzilor sunt asfaltate sau reasfaltate de ani de zile și se circulă foarte bine pe ele. Au rămas străzile pe care Hidroprahova încă nu a realizat canalizarea. Depinde de ce parte a paharului vrei să vezi“, este concluzia edilului Câmpinei, postată pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: facebook Horia Tiseanu

WhatsApp_Image_2019-05-15_at_10.39.32_07506.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-15_at_10.39.32_2_b8eab.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-15_at_10.39.32_1_444c8.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg