Trei destinații pentru drumeții de weekend, în Prahova

0
cascada-urlatoarea_61658.jpg

cascada-urlatoarea_61658.jpg

Valea Prahovei reprezintă unul dintre punctele de atracție pentru turiști. Cei care vor să se relaxeze pe durata weekend-ului pot alege ca destinație câteva trasee accesibile inclusiv pentru copii.

Localitatea Breaza poate să fie una dintre destinațiile de weekend.  Traseele de drumeție sunt accesibile inclusiv pentru copii, nu doar pentru adulți. Centrul de Promovare Turistică a orașului Breaza recomandă, de exemplu, Circuitul dealului Gurga (Micul Caraiman – altitudine 743 m).

Durata traseului este de două ore și jumătate.  Traseul se desfășoară pe asfalt și poteci (str. Republicii – str. Victoriei – str. Carierei – potecă prin spatele dealului Gurga – cartier Ograda – Crucea Eroilor – str. Moldovei – str. Banatului – str. Ardealului – str. Sunătorii – str. Republicii – CNIPT). „Crucea de pe Gurga poate fi observata pe dealul aflat la vest de centrul orașului (zona bisericilor). Noaptea este luminata, bucurând privirea localnicilor și turiștilor”, potrivit Centrului.

Cascada Urlătoarea, de la Bușteni, este unul dintre traseele care nu are grad mare de dificultate. Drumul spre cascadă este marcat cu bulină roșie și începe de la Telecabina din Bușteni. Traseul este unul care poate fi parcurs în 30 – 40 de minute.

Citește și: Legenda neștiută a Cascadei Urlătoarea – FOTO, VIDEO

O altă destinație pentru turiști poate fi și localitatea Cheia, de la Măneciu. Cei dornici de a petrece weekend-ul în natură pot să aleagă să stea la cort sau în rulotă. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău