fbpx

drum_af085.JPG
Un drum comunal din Bertea este motiv de dispută, de ani buni, între câțiva săteni și autoritățile locale. Pe de-o parte, oamenii spun că acolo este dezastru când plouă, că drumul devine impracticabil chiar și pentru căruțe, în timp ce edilul susține contrariul. Însă promite că lucrarea va fi efectuată, dar…mai la finalul campaniei de asfaltare.

Despre strada Vârful Benii din Bertea, localnica Viorica Ungureanu susține că acesta există de peste 200 de ani și deservește proprietarii a trei case, o cabană, o fermă și numeroase loturi de teren. Însă, după fiecare ploaie, drumul devine „o mare" de noroi și băltoace. Totodată, această arteră comunală unește Bertea de Aluniș.
În replică, Aurelian Boghici, primarul comunei Bertea, ne-a declarat telefonic că îi este cunoscută situația, dar că nu ar fi atât de gravă pe cât este prezentată și cum că, în zona respectivă, nu ar fi atâtea familii, iar ferma despre care vorbește săteanca ar fi, de fapt, niște grajduri… Totodată, ne-am mai spus și faptul că drumul a fost pietruit în ultimii ani și poate fi parcurs de către sătenii care au loturile de teren în acest perimetru.

„Cred că știu cine v-a sesizat problema, dar v-a dat informații eronate. Drumul nu este chiar atât de rău. În ultimii ani a fost dusă piatră acolo. Nu e asfaltat, dar e pietruit. Drumul este prins într-un proiect de asfaltare, prin PNDL. Firma trebuia să vină de la 1 aprilie, dar așteaptă să treacă precipitațiile astea și ne-a anunțat că va veni de săptămâna viitoare, dar lucrarea de aici va fi executată la final“, ne-a declarat primarul Aurelian Boghici.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Viorica Ungureanu susține că singurele lucrări efectuate aici sunt cele realizate de ea împreună cu câțiva săteni, iar de la Primărie a fost adusă o singură dată o mașină de piatră. Localnica a filmat starea drumului respectiv după ultimele ploi. În imaginile surprinse este greu de zărit o piatră, însă noroiul, băltoacele sunt din plin, iar cizmele de cauciuc devin un „accesoriu” obligatoriu.

Foto-video: Viorica Ungureanu

drum_bertea_14fff.jpg

26804810_10155574485669006_4430544765023321288_n_47e35.jpg

drum_comunal_1ec8b.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg