fbpx

zapada-ninsoare-munte_657d4.png

Iarnă în toată regula în Munții Bucegi, unde în noaptea de luni spre marți a nins abundent. Noul strat de zăpadă măsoară între 20 - 30 cm, iar în unele locuri depășește jumătate de metru. Salvamontiștii au lansat un nou apel pentru turiști să nu se aventureze pe traseele montane,având în vedere că, la altitudini de peste 1800 m, există risc însemnat de avalanșă.

„A nins neîncetat azi-noapte, iar stratul nou depus este de peste 30 cm, în unele locuri fiind chiar și de peste jumătate de metru. Vântul suflă cu putere, cu aspect de vijelie, iar în multe zone ceața este densă. Nu recomandăm turiștilor să se aventureze pe traseele montane. Din cauza stratului consistent de zăpadă, pe cornișe, există risc însemnat de avalanșă”, a precizat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

În Prahova, până astăzi, la ora 23.00, este valabil un cod galben. Dacă în restul județului sunt așteptate ploi, la munte este prognozat un nou val de ninsori.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit ANM, în zonele montane, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări de peste 70...80 km/h spulberând zăpada.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg