fbpx

jandarmi-izvorul-tamaduirii_2026f.jpg

Creștin ortodocșii sărbătoresc, vineri, 3 mai, Izvorul Tămăduirii,  zi în care se sfințesc apele. Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea și liniștea publică în zona bisericilor și mănăstirilor.

Izvorul Tămăduirii este sărbătorit în fiecare an în prima vineri după Paște. Prin urmare, mâine, deja se estimează că va fi aglomerație la bisericile și mănăstirile din Prahova. Conform tradiției, credincioșii vor veni să asiste la slujbele speciale și să ia agheasma mică.

Pentru a preîntâmpina apariția unor probleme, peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, vor asigura ordinea și siguranța publică în Prahova, urmând să fie prezenți în zonele unde se vor desfășura manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Astfel, jandarmii vor asigura un climat de normalitate în zona lăcașurilor de cult unde vor avea loc slujbe religioase, respectiv la Mănăstirea Ghighiu din localitatea Bărcănești, Mănăstirea „Sf.Treime” din localitatea Parepa și biserica din localitatea Băltești, care poartă hramul “Izvorul Tămăduirii”, a anunțat IJJ Prahova.

Recomandările Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova

Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Prahova recomandă cetăţenilor care vor participa la manifestările religioase următoarele:
 să respecte indicaţiile jandarmilor;
 să evite implicarea în conflicte de orice natură;
 să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete etc.);
 să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
 ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, cetăţenii sunt sfătuiți să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze, cu încredere, celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

foto cu caracter informativ - sursa IJJ Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg