fbpx

solicitari-ambulanta-mini-vacanta_c37a6.jpg

Vacanța prelungită de Paște și de 1 Mai nu a fost prilej de bucurie pentru toată lumea. Din cauza exceselor alimentare, aproape 200 de prahoveni au ajuns la spital. Alte 130 de persoane au reclamat afecțiuni cardiace și câteva zeci de prahoveni au fost victime ale accidentelor rutiere.

La serviciul de Ambulanță Prahova s-a lucrat la foc continuu. Mini-vacanța nu a fost una liniștită pentru peste 2.100 de persoane care au avut nevoie de asistență medicală, mulți dintre ei fiind transportați la spital. 

Citește și: Imagini cu accidentul de pe DN 1, de la Florești. Cum s-a produs

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În perioada 27 aprilie - 1 mai au fost înregistrate 2.144 de solicitări, din care 2.022 au fost urgențe. Spre deosebire de alți ani, pe primul loc s-au situat afecțiunile din cauza excesului de alimente, medicii de la Serviciul de Ambulanță fiind solicitați în 199 de cazuri, respectiv 9,25% dintre solicitări. Vârful pentru afecțiunile digestive a fost pe 29 aprilie, în a doua zi de Paște, când s-au înregistrat 61 de cazuri din totalul de 199. În acest top, pe locul al doilea s-au situat afecțiunile cardiace, cu 6,06% dintre solicitări, iar pe locul al treilea au fost accidentele rutiere (2,71%), vârfurile fiind înregistrate în a doua zi de Paște și pe 1 Mai”, ne-a declarat dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Citește și: Telenovelă într-o familie din Brebu în a doua zi de Paște, pe fondul consumului de alcool. Soția a ajuns la spital

De precizat este și faptul că, față de alți ani, un lucru bun este că nu s-au înregistrat toxiinfecții alimentare. Totodată au scăzut numărul intoxicărilor cu alcool, comparativ cu alți ani, fiind înregistrate 33 de cazuri, iar în topul afecțiunilor nu se mai regăsesc problemele de ordin psihic, fiind înregistrate numai patru tentative de suicid, cu mult mai puține față de anii trecuți.

Citește și: Scandal la o cârciumă din Puchenii Mari, în mini-vacanța de Paște. Doi bărbați înjunghiați, transportați la spital

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați să intervină și pentru acordarea de asistență medicală în cazul a 27 de accidente rutiere, în care au fost implicate 58 de persoane.

Pe durata mini-vacanței, asistența medicală a fost asigurată de un număr de 348 de echipaje. 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg