Vremea a dat peste cap planurile, de 1 Mai, de ieșire la iarbă verde

0
ploaie-1-mai-vreme_024bf.jpg

ploaie-1-mai-vreme_024bf.jpg

Planurile pentru mini-vacanța de 1 Mai au fost date peste cap pentru mulți prahoveni din cauza vremii capricioase. În ciuda faptului că ne aflăm în luna mai, la munte a nins, iar în cea mai mare parte a județului Prahova se înregistrează intensificări ale vântului și temperaturi cu mult mai scăzute pentru această perioadă. Pe vremuri, în urmă cu mai bine de trei decenii, „obligația de serviciu” de a participa la paradele de 1 Mai reprezenta problema principală. De abia după defilare urma petrecerea la iarbă verde, cu mici și bere.

Inutil și-au făcut planuri unii prahoveni pentru petrecerea, la iarbă verde, a zilei de 1 Mai. Alertele de vreme rea s-au ținut lanț. Cei care nu au plecat la mare sau la munte în mini-vacanța de 1 Mai au fost nevoiți să stea mai mult prin casă sau să facă un drum prin supermarket-uri.

La munte a nins, în restul teritoriului a plouat, iar mercurul în termometre a atins valori cu mult mai mici față de cele normale pentru această perioadă.

Față de alți ani, zonele din Prahova destinate grătarelor, Parcul Bucov sau Valea Doftanei, au rămas fără „clienți”. Doar câteva persoane au ieșit din casă pentru o plimbare. Nu la iarbă verde, ci prin supermarket-uri.

Pe vremuri, în urmă cu mai bine de 30 de ani, în perioada comunistă, 1 Mai era sărbătorit prin parade cu muncitori și pionieri.

Citește și: Cum era sărbătorit 1 Mai pe vremea lui Ceaușescu. Parade cu muncitori, pionieri și șoimi ai patriei

La Ploiești, defilarea începea de la Uzina 1 Mai, iar traseul viza sensul giratoriu de la Gara de Sud, Bulevardul Independenței, Bulevardul Republicii, până în fața Palatului Administrativ.

Citește și: Locul din Prahova unde au fost vopsite copitele vacilor pentru vizita lui Ceauşescu

De abia după defilare, participanții aveau posibilitatea de a merge la iarbă verde, de regulă tot la Parcul Bucov, zonă unde se organizau diverse concerte, cu iz patriotic. Ziua se încheia la mici și bere, singurul obicei care a supraviețuit și după Revoluție.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău