Recomandările Poliției pentru turiștii care merg în drumeție pe munte

0
recomandari-politie_42d16.jpg

recomandari-politie_42d16.jpg

IGPR a lansat, marți, un set de recomandări pentru cei care aleg ca destinație muntele, în mini-vacanță. 

„Nu plecați la drum fără harta traseelor montane! Nu ocupa mult loc, nu este grea, dar ar putea fi de folos la un moment dat”, este prima recomandare a IGPR, lansată pe o pagină de socializare.

Cum vremea la munte se anunță una capricioasă, fiind emisă chiar și o informare meteo de ploi torențiale, intensificări ale vântului și chiar grindină, polițiștii vă recomandă să nu urcați pe munte fără echipament adecvat.
„Nu vă avântați la drum singuri! Bucuria e mai mare când ai cu cine sa o împarți si esti mai în siguranță cu cineva alături. Nu consumați băuturi alcoolice! Munțomanii știu de ce … Nu aruncați gunoaiele în natură! Aveți rucsac”, sunt alte câteva sfaturi ale polițiștilor.

În ultimele 24 de ore, salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea și transportul a doi turiști. Unul dintre turiști a avut nevoie de ajutor după ce i-a venit rău pe traseul spre Cascada Urlătoarea, iar cel de-al doilea nu a mai putut înainta din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Foto Facebook

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău