fbpx

ploi-munte-lapovita_10852.jpg

Meteorologii au emis marți o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului, atenționare valabilă inclusiv în Prahova, în special în zona de munte.

Informarea ANM este valabilă în intervalul 30 aprilie, ora 14.00 – 01 mai, ora 21.00, timp în care, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

„Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea”, potrivit ANM.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

Tot de astăzi, începând cu ora 15.00, pentru zona de nord a țării a fost emis un cod galben cu privire la acumularea unor cantități mari de apă din cauza ploilor.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg