fbpx

munte-zapada_76556.jpg

Vremea este capricioasă la munte, unde este așteptat, începând de astăzi, un nou val de precipitații mixte. Cei care vor să-și petreacă însă mini-vacanța la munte sunt sfătuiți să nu se aventureze pe traseele închise, unde zăpada nu s-a topit și să ia în calcul condițiile meteo nefavorabile.

Salvamontiștii din Bușteni au lucrat la foc continuu în prima și a doua zi de Paște. Vremea capricioasă a dat de furcă turiștilor care s-au aventurat să parcurgă anumite trasee montane, care în această perioadă sunt închise.

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă și pentru cei care consideră că a venit primăvara. La munte, în special la altitudini de peste 1700 de metri, este lapoviță și este așteptat un nou va de precipitații mixte.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Este lapoviță la munte. Vântul suflă cu putere, iar temperaturile sunt scăzute. Pentru turiști principalul sfat este să evite traseele închise. În al doilea rând, dat fiind condițiile meteo nefavorabile, trebuie spus că în această perioadă nu poți veni să urci pe munte în ținută de vară, fără echipament corespunzător. Pe platoul Bucegi este zăpadă. Sfatul nostru este să nu meargă pe munte dacă nu au echipament corespunzător și să țină cont de condițiile meteo. Aceasta este perioada în care pot fi trei anotimpuri la munte”, a declarat Gherghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Vremea se va răci ușor în primele două zile ale intervalului de referință astfel încât pe 1 mai se vor înregistra maxime termice diurne în medie de 6...7 grade, apoi se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va crește ușor și treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade”, a anunțat ANM.

Potrivit ANM, „local și temporar aproape zilnic se vor semnala precipitații, mixte la altitudini mari și predominant ploi în rest. Cel probabilitate ridicată, în 30 aprilie și pe 5 mai, acestea vor fi pe arii extinse și mai însemnate cantitativ”, a anunțat ANM.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale

...
970.jpg