cabana-poiana-izvoarelor-9905_43847.jpg
Munții încep să-și deschidă drumurile pentru toți turiștii. După câteva zile de odihnă și mese îmbelșugate, parcă n-ar strica o drumeție cu grupul de prieteni sau familia. Recomandarea pentru aceste zile este Poiana Izvoarelor din Bucegi.

Chiar dacă nu aveți rezervare în stațiunile de pe Valea Prahovei, profitați de faptul că „toată“ România este deja fie la munte, fie la mare, iar traficul este unul acceptabil în aceste zile. Așa că puteți pleca dis-de-dimineață cu mașina sau trenul spre Bușteni, locul de unde veți urca spre Cabana Poiana Izvoarelor. Aceasta este situată pe versantul sud-estic al Dihamului, la altitudinea de 1455 de metri, în poiana cu același nume, la liziera unei încântătoare păduri de brad. Oferind din plin un plăcut loc de odihnă, este principala bază de plecare în multe excursii în abruptul nord-estic al Bucegilor și spre culmile și pădurile Dihamului, după cum ne informează www.merg.in/busteni/

A fost construită în 1940 de Banca Națională a României, pentru funcționarii băncii, reamenajată și mărită între 1964 și1966 de către Întreprinderea Regională a Staţiunilor Balneo-Climaterice Sinaia. Avea o capacitate de 100 de locuri și trei clădiri cu un total de 22 de camere. Avea bufet și restaurant – cantină cu autoservire, lumină electrică de la rețeaua publică, apă curentă, telefon, potrivit sursei citate mai sus.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Revenind în zilele noastre, cabana are 71 de locuri în camere cu două până la patru paturi cu baie comună. Are restaurant cu o sală de mese generoasă, apă curentă, curent electric, încălzire centrală. Asta, în cazul în care vreți să și rămâneți peste noapte.
Dar în această situație, este bine să sunați înainte pentru a cere informații și a vă face o rezervare.
Costul unui loc este între 35-45 lei, iar informațiile și rezervările le puteți face la 0741 606757, număr la care vă va răspunde dl. Popa, după cum este precizat pe www.carpati.org.

Poteca cea mai scurtă

Dacă nu cunoașteți indicatoarele sau considerați că nu vă descurcați pe munte pe cont propriu, cel mai bine este să apelați la un ghid montan autorizat.
Dar, fie că mergeți singuri, fie că plecați la drum ghidați, traseul cel mai scurt și mai indicat este același. Pornește de la Cabana Gura Diham, din Bușteni, iar după o oră de urcuș prin pădure ajungeți în Poiana Izvoarelor. Important este să nu pierdeți din ochi marcajul cu bandă roșie. Acest loc este și o bază de plecare pentru traseele alpine către vârfurile Bucșoiu și Moraru. De la această cabană se fac legături spre Pichetul Roșu și Vârful Omu sau Mălăiești, spre Cabana Diham și Predeal prin Șaua Baiului.

Vederea oferită merită efortul de a ajunge până aici. Nu trebuie să aveți cine știe ce pregătire fizică, fiind unul dintre traseele recomandate începătorilor într-ale drumețiilor montane, dar și familiilor cu copii.
De jur împrejur, Munții Baiului, Colții Morarului, Caraimanul pot fi admirați într-o liniște deplină și un aer pur de pe covorul multicolor de mușchi și flori.

Sursa text și foto: http://merg.in/busteni/

cabana-poiana-izvoarelor-9905_8b387.jpg

bucegi_2_b4974.jpg

poiana_izv_c9aa2.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg