fbpx

centrul-noapte-ploiesti_1bef6.jpg

Situat lângă Rafinăria Astra, din Bariera București, Centrul de noapte al Primăriei Ploiești este în continuare aglomerat. Zeci de persoane rămase fără un acoperiș deasupra capului vin aici, în fiecare seară, din mai multe zone ale orașului. Este singurul loc unde își vor putea petrece sărbătorile de Paște.

Centrul Social de Urgență, deschis în urmă cu mai mulți ani în Ploiești, este destinat persoanelor fără adăpost, iar de la an la an numărul beneficiarilor a crescut. 

Chiar dacă a venit primăvara, la adăpostul de noapte este în continuare aglomerație. Joi noapte, aici au cerut găzduire peste 60 de persoane, iar multe dintre ele își vor petrece sărbătorile tot în centru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De serviciile Centrului pot beneficia persoanele fără adăpost din Ploiești, zilnic, între orele 19,00 – 09,00, dar mulți dintre ei, pentru că au vârsta înaintată și nu se mai pot deplasa fără ajutor, pe timpul zilei preferă să rămână curtea interioară a centrului. Cel mai în vârstă beneficiar are 84 de ani, iar cel mai tânăr are 23 de ani. 

„Este rău să ajungi la o vârstă înaintată și să nu ai un acoperiș deasupra capului, să nu ai familie sau să nu ai măcar o rudă sau un prieten, mai ales în preajma sărbătorilor. Au devenit, oarecum, dependenți de acest centru”, ne-a povestit administratorul centrului.

Din fericire, anul acesta, grație unor sponsorizări, cele peste 60 de persoane vor avea de sărbători nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și câteva alimente specifice sărbătorilor de Paște.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg