Regulament încălcat de Consiliu Local Câmpina! Marius Stoica, de la Câmpina Civică, i-a acuzat pe aleși de sfidare a cetățenilor, precum și a legii privind transparența decizională

0
WhatsApp_Image_2019-04-25_at_12.40.11_fc232.jpeg

WhatsApp_Image_2019-04-25_at_12.40.11_fc232.jpeg
Greu cu comunicarea la Consiliul Local Câmpina. În ultimele luni, proiectele de hotărâre întârzie să fie afișate pe site-ul municipalității sau nu mai sunt prezentate deloc, cum s-a întâmplat în ultimele două luni. Doar anunțul cu data desfășurării ședinței a fost afișat, dar și acesta a apărut cu numai două ore înainte de întâlnirea aleșilor locali. Marius Stoica, președintele Asociației Câmpina Civică, le-a atras atenția că prin această tărăgănare este încălcată atât legea, cât și regulamentul de organizare și funcționare a CL.

„Ordinea de zi a ședinței ordinare împreună cu documentele aferente sunt transmise consilierilor odată cu invitația, cu minim cinci zile înaintea datei ședinței. Ordinea de zi este înscrisă în cuprinsul invitației de ședință transmise consilierilor și se aduce la cunoștința publică prin afișare la sediul Consiliului, inserare în site-ul propriu și prin darea spre publicare în mass-media locală cu cel puțin trei zile înainte de desfășurare”, se arată în Regulamentul de organizare și funcționare a CL Câmpina, aprobat chiar de către aleșii locali.

Însă se pare că memoria a început să cedeze sau site-ul Primăriei Câmpina să se confrunte cu diverse probleme, pentru că în cazul ședinței din această lună, informarea a apărut cu numai două ore înainte de desfășurarea ședinței.

Acest lucru l-a făcut pe Marius Stoica, președintele Câmpina Civică, și unul dintre cei mai activi membri ai societății civile, să ia atitudinea în cadrul ședinței, aducându-le aminte consilierilor că încalcă atât legea privind transparența decizională a autorităților publice, cât și Regulamentul CL. „Cum putem noi, cei din societatea civilă, să particăm activ la activitățile dumneavoastră dacă nu afișați pe site nici ordinea de zi, nici proiectele de hotărâre? Credeți că în cele două ore, cum s-a întâmplat azi (marți, 23 aprilie n.r.), putem consulta, verifica și interveni cum se cuvine cu sugestiile noastre? Este o încălcare a legii, dar și o sfidare la adresa societății civile“, a declarat Marius Stoica.

Unii dintre consilieri păreau că nu cunosc acest aspect, alții însă au considerat că a existat timp suficient pentru informare, solicitând să fie lăsați să continue dezbaterile.

Marius Stoica le-a atras atenția că se apropie alegerile locale, iar atitudinea lor față de cetățeni s-ar putea să-i coste.
După precizările făcute, câmpineanul a ales să părăsească sala de ședințe, întrucât și-ar fi dorit să aibă o participare activă.

Foto:

WhatsApp_Image_2019-04-25_at_12.40.11_e38ca.jpeg

Marius Stoica

WhatsApp_Image_2019-04-25_at_12.43.22_19149.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău