fbpx

carne0-miel-prahova_26e31.jpg

Cu doar câteva zile înainte de Paște, pe internet au apărut numeroase de oferte de vânzare a mieilor la jumătate de preț față de cel practicat în supermarket-uri sau la standurile autorizate de la Halele Centrale din Ploiești. Atenție, însă, de unde cumpărați carne de miel. Singurele locuri autorizate pentru sacrificarea mieilor sunt abatoarele, spun reprezentanții DSVSA Prahova.

Dacă la Halele Centrale, prețul la carnea de miel este de 25 de lei/kg, pe internet au apărut numeroase oferte de vânzare a mieilor la jumătate de preț, respectiv 12 lei/kg, dar chiar și 8 lei/kg. 

Grijă mare, însă, de unde cumpărați carnea de miel, spun reprezentanții DSVSA Prahova, care susțin că persoanele care achiziționează miei de la particulari își asumă un anumit risc, având în vedere că nu există confirmarea respectării condițiilor igienico-sanitare din timpul sacrificării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Prahova nu au existat solicitări pentru înființarea de centre temporare pentru sacrificarea mieilor. „Nu au existat astfel de solicitări din partea primăriilor din județ și, prin urmare, singurele zone autorizate pentru sacrificarea mieilor sunt abatoarele”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, care a precizat că loturile de carne 

Loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare însoțite de certificat sanitar veterinar. Reprezentanții DSVSA Prahova atrag atenția că toate carcasele de miel trebuie să fie marcate și să fie însoțite de certificarea sanitară veterinară a cărnii.

Marca de sănătate are formă rotundă, cu diametrul de 3,5 cm, iar în interiorul ei este înscris indicativul județului urmat de codul numeric acordat de Direcția Sanitară Veterinară și de Siguranță a Alimentelor.

pret-miei-site_83cdf.jpg

miei_fc915.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg