Sute de conducători auto testați, în weekend, cu aparatul etilotest. „Record” de alcoolemie la Izvoarele

0
razie-rutiera-prahova_c88b6.jpg

razie-rutiera-prahova_c88b6.jpg

Polițiștii au organizat, în acest weekend, mai multe acțiuni de control pe șoselele din Prahova. Sute de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar la Izvoarele s-a înregistrat și un „record” când vine vorba de alcoolemie. Un bărbat a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza localității Izvoarele. Polițiști din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Drajna au depistat, în jurul orei 00.30, un conducător auto pentru care aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acesta nu este însă singurul conducător auto depistat cu alcoolemie în timp ce se afla la volan. În noaptea de vineri, în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Sectiei Nr.1 Poliție Rurală Apostolache au depistat, în comuna Sângeru, un conducător auto pentru care, aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Duminică, în jurul orei 18.50, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat, în orașul Vălenii de Munte, un conducător auto cu o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Cei trei bărbați au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Totodată, conducătorilor auto le-au fost reținut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și s-au demarat cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”, a anunțat IPJ Prahova.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău