fbpx

dezbatere_84839.jpg

Lipsa unor investiții majore în infrastructura medicală, condiții mai bune pentru pacienți și pentru personalul medical, dar și măsuri de protecție pentru medici. Astea au fost principalele doleanțe ale celor prezenți, joi, la dezbaterea pe tema Sănătății, de la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești.

Sub titulatura „Politici de sănătate în Uniunea Europeană - Oportunități pentru România”, Partidul Național Liberal - filiala Prahova a organizat, joi seară, o dezbatere la Teatrul Toma Caragiu, în care a fost prezentată o radiografie a actualului sistem de sănătate, însă au fost lansate și idei cu privire la viitoare proiecte.

De departe, cel mai intens subiect discutat a vizat proiectul legat de construirea unui spital municipal în Ploiești, proiect care s-a blocat la nivelul Consiliului Local, care nu și-a exprimat încă acordul de preluare, de la Ministerul Apărării Naționale, a terenului necesar pentru realizarea acestui obiectiv, moment în care deputatul Roberta Anastase a afirmat că subiectul nu trebuie să fie politizat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Iulian Dumitrescu: Am semnat petiția #VremSpitalMunicipal

Lipsa unor măsuri coerente prin care să fie atrași medicii să rămână în România, condițiile din anumite spitale, infecțiile nasocomiale, dar și calitatea unor anumite servicii medicale au fost numai câteva dintre temele abordate.

Prezent la dezbaterea organizată de Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, și de deputatul Roberta Anastase, europarlamentarul Cristian Bușoi a criticat faptul că, deși existau suficiente surse de finanțare, guvernații nu au reușit să acceseze fondurile pentru construirea spitalelor regionale. 

la capitolul doleanțe, președintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, a vorbit de diferențele legate de finanțarea din România și cea din Franța, dar și de pericolul la care sunt expuși medicii român, ca urmare a problemelor din sistemul medical, plecând de la lipsa de comunicare, până la gravele deficiențe din sistemul de informatizare. 

”Dacă ar fi să zic ceva, general, despre tot sistemul sanitar, aș spune hai să-l schimbăm cu totul, dacă se poate”, a susținut Simona Schnelbach, președintele Colegiului Medicilor Prahova, care a catalogat întregul sistem drept „o catastrofă”, amintind de birocrația fantastică, dar inclusiv de relația pacient - medic.

„Anul trecut au murit în România 43 de medici”, a susținut președintele Colegiului Medicilor, care a amintit și de necesitatea găsirii unei soluții pentru paza și protecția personalului medical.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg