Alarmant. Prea multi urși în Prahova – VIDEO

0
ursi-prahova_0be31.jpg

ursi-prahova_0be31.jpg

În urma inspecțiilor efectuate pe teren, Garda Forestieră a identificat 385 de urși în Prahova, în condițiile în care numărul optim este 214. De la începutul anului echipajele de jandarmi au avut 75 de intervenții pentru îndepărtarea urșilor cu semnale acustice și luminoase, în 14 localități prahovene.

Reprezentanții Gărzii Forestiere susțin că în Prahova sunt mult prea multi urși față de efectivul normal. Astfel, pe fondurile de vânătoare au fost identificați 385 de urși, față de 214 cât ar fi numărul optim. Numai pe Valea Prahovei au fost identificate 97 de exemplare, numărul optim fiind de 45.

Prefectul județului, Mădălina Lupea, a prezentat, joi, o situație cu privire la numărul de intervenții de la începutul anului.

Echipajele de jandarmi au participat la 75 de intervenții în 14 localități prahovene, pentru îndepărtarea cu semnale acustice și luminoase a urșilor.

Citește și: Urșii au dat un nou spectacol pe străzile din Bușteni. VIDEO

Din păcate, măsurile care se impun în astfel de situații nu pot fi luate imediat. Legislația prevede ca în cazul prezenței animalelor sălbatice pe raza localităților, autoritățile locale trebuie sa semnaleze acest aspect la Garda de Mediu și la Agenția de Protecție a Mediului, instituții care, la rândul lor, trebuie să transmită la Ministerul Mediului un referat cu privire la situația existentă, și de abia după aceea se va primi un aviz fie pentru relocare a urșilor, fie, în cel mai nefericit caz, de împușcare a acestora, dacă se constată că animalele au fost agresive.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău