fbpx

ana-blandiana-1_5087f.jpg
Iubitorii de poezie au parte de-o întâlnire de zile mari. Cea mai cunoscută și apreciată poetă contemporană, Ana Blandiana, vineri vineri, la Câmpina, pentru…„Variațiuni pe o temă dată“. Este vorba despre cel mai recent volum de poezie, carte ce va fi lansată și la Librăria Elstar.

Evenimentul începe la ora 18.00, iar amfitrion este Codruț Constantinescu, cel care va avea onoranta sarcină de a vorbi despre unul dintre cei mai apreciați oameni ai culturii contemporane. Ana Blandiana este una dintre cele mai cunoscute nume din literatura postbelică, o luptătoare pentru libertatea civică din România, dar și o fire extrem de sensibilă, latură pe care și-a expus-o în poeziile publicate de-a lungul timpul.

Cel mai nou volum, ,,Variațiuni pe o temă dată”, propune cititorilor parcurgerea unui mare poem, alcătuit din 59 de poezii independente, dar care au ca temă dragostea care transcede și dincolo de moarte. Ele pleacă dintr-un „trunchi“ comun: nedespărțirea prin moarte, dar cresc diferit, precum ramurile unui copac. De la poezii cu formă fixă (rondeluri, sonete), până la mici fragmente postmoderne de proză, „variațiunile” revin prin mesajul lor la „tema dată“.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cartea va fi lansată în cadrul unei noi Serate Culturale Elstar.

Ana Blandiana, pseudonimul Otiliei-Valeria Coman, s-a născut la Timişoara, la 25 martie 1942. A urmat Facultatea de Filologie a Universităţii din Cluj, dar a urma și studii cu bursă la Iowa University (SUA), Heidelberg Universität, DAAD Berlin.

Foto:

variatiuni_89c5e.JPG

ana-blandiana-1_f23b2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg