fbpx

spitalul-judetean-ploiesti-cazuri.jpg

Chiar dacă în ultima perioadă s-a înregistrat răcirea accentuată a vremii, cele mai multe apeluri la 112, atunci când vine vorba de solicitarea de asistență medicală în regim de urgență, nu vizează stările gripale. Pe primul loc se situează afecțiunile digestive.

Aproape 380 de apeluri s-au înregistrat, luni, la Serviciul de Ambulanță Prahova, iar alte 671 de apeluri s-au înregistrat în weekend.

Surprinzător, în ciuda răcirii accentuate a vremii, pe primul loc în topul afecțiunilor prahovenilor nu mai sunt stările gripale, ci afecțiunile digestive care au ca factori nu doar fumatul și consumul de alcool, ci și regimul alimentar neadecvat, stresul și afecțiunile cronice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În primul rând se constată că au scăzut semnificativ cazurile de gripă. Pe primul loc figurează afecțiunile digestive, inclusiv cirozele decompensate. Există apoi bronhopatiile acutizate, infecțiile respiratorii și, nu în ultimul rând, intoxicațiile cu diverse substanțe”, a explicat dr. Ștefan Pavelescu, șeful Secției Boli Interne de la Spitalul Județean Ploiești.

De remarcat este faptul că luni, de exemplu, din totalul de 376 de solicitări la Serviciul de Ambulanță Prahova, numai nouă au vizat intervenția medicilor de la Serviciul Județean de Ambulanță în cazul unor accidente rutiere care au avut loc pe șoselele din Prahova. Patru persoanele rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, iar una la Spitalul Mizil.

Citește și: Accident mortal pe DN 1, în Prahova. Cum s-a produs tragedia

Cel mai grav eveniment rutier, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, pe DN1, la Nistorești, s-a soldat cu decesul unui tânăr în vârstă de 39 de ani, după ce două autoutilitare au intrat în coliziune.

foto cu caracter ilustrativ

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg