fbpx

euro-bani-elevi-strudenti.jpg

Programul „Euro 200”, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților, în vederea achiziționării de calculatoare, se desfășoară și în anul în curs.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv.
Beneficiarii acestui program, potrivit Ministerului Educației, sunt elevii/studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

„Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea computerului achiziționat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii”, a precizat Ministerul Educației.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru care se acordă sprijin financiar este: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

„Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei)”, a anunțat Ministerul Educației.

Calendarul privind acordarea ajutorului financiar de 200 de Euro

- Termen limită de depunere a cererilor la unitățile de învățământ – 19 aprilie 2019
- Afișarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior.
- Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004. În cei 15 ani de aplicare a programului „Euro 200”, potrivit Ministerului Educației, au beneficiat de sprijin pentru achiziția de computere peste 300.000 de elevi și studenți.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg