fbpx

copil-arsuri-grave-lichid-fierbinte.jpg

Grijă mare, părinți! Numai în ultimele 24 de ore, la Spitalul de Pediatrie Ploiești au ajuns doi copii cu leziuni provocate de arsuri cu lichid fierbinte. Unul dintre minori a fost transferat, joi, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Primul incident a fost semnalat miercuri după-amiază. în satul Scurtești, din comuna Ștefești. O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova. Ajuns la fața locului, personalul medical a constatat că o fetiță în vârstă de 2 ani prezintă arsuri de gradul II și III, din cauza lichidului fierbinte, pe 23% din suprafața corpului. Minora a fost transportată la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde a rămas internată.

Un al doilea caz a fost înregistrat joi dimineață. Un băiețel în vârstă de 2 ani a fost adus la Spitalul de Pediatrie Ploiești tot cu arsuri grave pe corp, din cauza lichidului fierbinte. Ca urmare a rănilor grave, minorul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Cele mai frecvente cazuri de arsuri la copii sunt înregistrate chiar la domiciliu..În astfel de cazuri, părinții sunt sfătuiți să apeleze la asistență medicală de specialitate, având în vedere riscul mare de infectare al rănilor”, a precizat dr. Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

De altfel, dat fiind numărul mare de copii care se prezintă, săptămânal, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, medicii de aici au lansat chiar, pe propriul site, un set de reguli pentru părinți.

Prima recomandare este că „nu se gătește și nici nu se manevrează recipiente conținând alimente sau băuturi fierbinți când sunteți cu copilul în brațe.

În plus, pentru că pielea copilului este mult mai sensibilă, părinții sunt sfătuiți să verifice cu atenție temperatura apei pentru baie.

„Ideal este să nu fie lăsat copilul în bucătărie în timp ce gătiți (evităm în acest fel riscul de arsură, dar și pe cel de tăiere)”, este un alt sfat dat de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Medicii recomandă, totodată, ca părinții să nu lase pe jos sau la îndemâna copilului vase ce conțin lichide fierbinți.

Foto cu caracter informativ

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg