Plăți nejustificate la Măgureni, pentru amenajarea unei intersecții cu sens giratoriu care a costat peste jumătate de milion de lei

0
sens-giratoriu.jpg

sens-giratoriu.jpg

Amenajarea unei intersecții cu sens giratoriu în Măgureni a intrat în atenția Camerei de Conturi Prahova, în condițiile în care, în urma controlului, s-a constatat că 20% din valoarea contractului reprezintă plăți nejustificate. Primăria a anunțat că a demarat demersuri pentru recuperarea sumelor.

Contractul de lucrări, potrivit raportului Camerei de Conturi Prahova, a fost semnat în noiembrie 2017, fiind atribuit prin încredințare directă către un furnizor.

Valoarea totală a contractului, respectiv 480.760 de lei, inclusiv TVA, a fost majorată, ulterior, prin act adițional la 524.789,07 lei inclusiv TVA, lucrările fiind suportate din bugetul local și din bugetul județului.

Contractul a vizat „Amenajare intersecție giratorie DJ 145 cu DC 115A – comuna Măgureni” și, potrivit raportului publicat pe site-ul Curții de Conturi a României, „au fost efectuate plăți nejustificate către constructor, în sumă totală de 106.312,08 lei, urmare a decontării unor cantități de lucrări mai mari decât cele reale și implicit a unor cantități de materiale mai mari decât cele puse în operă”.

Tot în cadrul acelorași lucrări, potrivit sursei citate, „au fost efectuate plăți nejustificate din bugetul local al UATC Măgureni în sumă de 1.063,12 lei, de la cap. 84.02 „Transporturi”, articolul 71.01.30 „Alte active fixe”, către societatea care a asigurat dirigenția de șantier pentru acest obiectiv, reprezentând plăți pentru servicii neprestate potrivit contractului încheiat”. 

Potrivit consilierului responsabil cu difuzarea informațiilor publice, Primăria Măgureni a demarat procedura de recuperare a sumelor considerate de reprezentanții Camerei de Conturi Prahova ca „plăți nejustificate”.

Reprezentanții Camerei de Conturi Prahova au efectuat acțiunea de audit în perioada 03.07.2018 – 30.07.2018, iar în urma verificărilor au fost constate prejudicii în valoare de peste 500.000 de lei și abateri financiar-contabile în valoare de peste 5,5 milioane de lei.

Printre plățile efectuate nejustificat se numără și lucrarea pentru rețeaua de canalizare. În acest caz, potrivit raportului publicat de Camera de Conturi a României, „din verificarea modului de angajare, lichidare, ordonanțare și plată a cheltuielilor efectuate pentru lucrarea ”Rețea de canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare în Comuna Măgureni”, au fost constatate plăți nejustificate în valoare de 429.496,96 lei, pentru lucrări de organizare de șantier”. 

Foto cu caracter ilustrativ – Sursă Facebook

raport-camera-conturi-magureni.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău