fbpx

IMG_20190311_141000.jpg

O familie din comuna Ariceștii Rahtivani susține că a fost somată să-și încheie contract de furnizare a apei potabile deși, de circa 30 de ani, pe terenul lor funcționează un foraj de apă potabilă al administrației locale.

UPDATE:

Primăria Ariceștii Rahtivani a transmis o revenire la punctul de vedere inițial pe care o redăm integral mai jos.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Screenshot_7.png

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Aceștia susțin că ar fi existat un acord de furnizare gratuită între ei și Primărie, însă, în replică, Primăria Ariceștii Rahtivani dezminte acest lucru.

”Forajul de apă este pe terenul nostru din 1988. De atunci și până în momentul de față a existat o înțelegere verbală cu Primăria conform căreia noi nu percepem chirie pe terenul pe care se află forajul în schimbul gratuității apei potabile. E drept, înțelegerea a fost doar verbală dar a funcționat”, povestește Jan Radu, fiul proprietarului terenului.

Lucrurile s-au schimbat, se pare, anul trecut, în 2018, când familia prahoveanului a primit o somație de plată acasă pentru plata apei.

”Nu mi-a venit să cred. Știam de înțelegerea asta iar forajul de pe terenul nostru încă e acolo. Am făcut solicitări de clarificări la Primărie și Serviciul de Apă. Primăria mi-a răspuns că, dacă am ceva de obiectat, să mă adresez instanței”, susține Jan Radu.

Observatorulph.ro a solicitat puncte de vedere și de la celelalte părți implicate: Serviciul de Apă Ariceștii Rahtivani și Primăria Ariceștii Rahtivani.

Reprezentanții celei din urmă susțin că nu au cunoștință de existența vreunui acord între familia Radu și Primăria din localitate cu privire la gratuitatea apei potabile în schimbul menținerii forajului.

”Urmare solicitării dumneavoastră din data de 11 martie 2019 cu privire la reclamația domnului Ion Radu care susține că ar exista un acord între Primăria Comunei Ariceștii Rahtivani și susnumitul privind furnizarea în mod gratuit a apei potabile în schimbul păstrării pe terenul acestuia a unui puț forat pentru alimentarea cu apă a Comunei Ariceștii Rahtivani, vă comunicăm că nu avem cunoștință de existența așa-zisei înțelegeri mai sus menționate.”, se arată în răspunsul semnat de primarul Alexandru Cristea.

Screenshot_6.png

Serviciul Public de alimentare cu apă din Ariceștii Rahtivani susține, într-un răspuns transmis redacției, că familia Radu nu are contract de furnizare și că a solicitat clarificări în acest sens.

Screenshot_5.png

Singura posibilitate de soluționare a litigiului dintre cele două părți rămâne, în momentul de față, instanța de judecată.

IMG_20190311_141000.jpg

IMG_20190311_141039.jpg

IMG_20190308_124107.jpg

IMG_20190308_124143.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg