O „scumpete“ de grădiniță va fi construită la Câmpina! Imobilul costă aproape 5 milioane de lei

0
Gradiniţa-Riţa-Veveriţa.-Grădiniţă-Privată-în-Sectorul-3-Parcul-Titan-r.jpg

Gradiniţa-Riţa-Veveriţa.-Grădiniţă-Privată-în-Sectorul-3-Parcul-Titan-r.jpgO nouă grădiniță va fi construită în Câmpina, până în anul 2022. Valoarea investiției este de aproape cinci milioane de lei, sumă acoperită atât din fonduri europene (aproape 2,9 milioane lei), cât și din bugetul Primăriei Câmpina (aproape 2,1 milioane lei). Cererea de finanțare a fost aprobată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina.

Grădinița va fi una cu program prelungit, iar conform proiectului va avea 80 de locuri. Finanțarea este realizată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale“.

Costurile imobilului sunt de 4.936.708,12 lei, inclusiv TVA, din care valoare totală eligibilă 2.869.408,45 lei și valoare totală neeligibilă de 2.067.299,67 lei.

Primăria Câmpina și-a luat angajamentul să acopere de la bugetul local toate cheltuielile care nu sunt acoperite din fondurile europene, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, in cuantum de 57.388,18 lei. 

Totodată, vor fi achitate din bugetul local și sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”.

În prezent, în cel de-al doilea municipiu al județului funcționează doar două grădinițe de stat cu program prelungit: Grădinița „Julia Hasdeu“ și Grădinița nr. 9.

Foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău