fbpx

Gradiniţa-Riţa-Veveriţa.-Grădiniţă-Privată-în-Sectorul-3-Parcul-Titan-r.jpgO nouă grădiniță va fi construită în Câmpina, până în anul 2022. Valoarea investiției este de aproape cinci milioane de lei, sumă acoperită atât din fonduri europene (aproape 2,9 milioane lei), cât și din bugetul Primăriei Câmpina (aproape 2,1 milioane lei). Cererea de finanțare a fost aprobată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina.

Grădinița va fi una cu program prelungit, iar conform proiectului va avea 80 de locuri. Finanțarea este realizată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale“.

Costurile imobilului sunt de 4.936.708,12 lei, inclusiv TVA, din care valoare totală eligibilă 2.869.408,45 lei și valoare totală neeligibilă de 2.067.299,67 lei.

Primăria Câmpina și-a luat angajamentul să acopere de la bugetul local toate cheltuielile care nu sunt acoperite din fondurile europene, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, in cuantum de 57.388,18 lei. 

Totodată, vor fi achitate din bugetul local și sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina".

În prezent, în cel de-al doilea municipiu al județului funcționează doar două grădinițe de stat cu program prelungit: Grădinița „Julia Hasdeu“ și Grădinița nr. 9.

Foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg