fbpx

Gradiniţa-Riţa-Veveriţa.-Grădiniţă-Privată-în-Sectorul-3-Parcul-Titan-r.jpgO nouă grădiniță va fi construită în Câmpina, până în anul 2022. Valoarea investiției este de aproape cinci milioane de lei, sumă acoperită atât din fonduri europene (aproape 2,9 milioane lei), cât și din bugetul Primăriei Câmpina (aproape 2,1 milioane lei). Cererea de finanțare a fost aprobată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina.

Grădinița va fi una cu program prelungit, iar conform proiectului va avea 80 de locuri. Finanțarea este realizată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale“.

Costurile imobilului sunt de 4.936.708,12 lei, inclusiv TVA, din care valoare totală eligibilă 2.869.408,45 lei și valoare totală neeligibilă de 2.067.299,67 lei.

Primăria Câmpina și-a luat angajamentul să acopere de la bugetul local toate cheltuielile care nu sunt acoperite din fondurile europene, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, in cuantum de 57.388,18 lei. 

Totodată, vor fi achitate din bugetul local și sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina".

În prezent, în cel de-al doilea municipiu al județului funcționează doar două grădinițe de stat cu program prelungit: Grădinița „Julia Hasdeu“ și Grădinița nr. 9.

Foto cu caracter ilustrativ

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale