fbpx

inscriere-invatamant-primar.jpg

Ministerul Educației Naționale (MEN) a publicat situația înscrierilor în învățământul primar din prima etapă (4 - 22 martie 2019) pentru anul școlar 2019-2020. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere.

În Prahova, potrivit datelor centralizate, au fost depuse 2.467 de cereri, din care 2.263 de cereri sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani, împliniți până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 204 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniți în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv.

„Reamintim că părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 - 18:00”, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Luni debutează prima etapă a înscrierii în învățământul primar. Detalii despre procedură

Vineri, 29 martie a.c., vor fi afișate atât în unitățile de învățământ, cât și pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene/ISMB, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

„A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile”, a mai precizat MEN.

Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg