fbpx

WhatsApp Image 2019-03-11 at 15.26.56.jpegCând Câmpina colcăie de gropi, când clădiri de patrimoniu sunt la un pas de prăbușire, când tinerii pleacă în căutarea unor condiții mai bune de trai, primarul municipiului și unii consilieri locali au identificat marea problemă a municipiului: Asociația Pensionarilor Câmpina. Organizația a fost înființată în septembrie 2016 ca filială a Asociației Județene a Pensionarilor, iar la inaugurare a fost prezent inclusiv primarul Câmpinei. La acea vreme ideea acestei filiale i s-a părut una foarte bună, dar, între timp, ajutat de „zvonistică“, Tiseanu și-a revizuit atitudinea.

Problema asociației a fost ridicată în ședința de Consiliu Local, de la sfârșitul lunii trecute, de consilierul Elena Albu, potrivit Câmpina TV, care cu formulări de genul „am auzit că“, „se pare că“ a adus în prim-plan marea problemă a municipiului: Asociația Pensionarilor Câmpina și modul de funcționare a acesteia. Asta în condițiile în care, potrivit membrilor înscriși în această filială, consilierul Albu nu le-a trecut niciodată pragul, nu i-a întrebat niciodată de doleanțele pe care le au sau despre alte probleme cu care se confruntă persoanele de vârsta a treia din Câmpina.

Completările au venit și de la primarul Horia Tiseanu, care tot în baza „zvonisticii“ i-a acuzat pe pensionarii din Asociația din Câmpina că s-ar aduna pentru a face politică. Ba mai mult, a părut și mirat de existența acestei asociații. Și asta în condițiile în care edilul a fost prezent chiar la inaugurarea Asociației, în septembrie 2016, aflându-se la prezidiu alături de Sofia Cioc, președintele Asociației Județene a Pensionarilor, și Alexandrina Minculescu, președintele filialei câmpinene (foto stânga). Acest lucru i l-au reamintit și jurnaliștii de la www.campinatv.ro prin postarea filmărilor de la momentul înființării sucursalei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Până în prezent, Asociația a funcționat, în baza unei înțelegeri verbale într-una din camerele unde-și desfășoară activitatea și Clubul Pensionarilor. Membrii se întâlneau aici de două ori pe săptămână pentru diverse discuții și proiecte, unele dintre ele umanitare, altele culturale sau de divertisment. Cât despre politică este greu de crezut că s-ar putea face, ținând cont că Asociația are aproape 250 de membri, iar afinitățile politice ale acestora sunt dintre cele mai diverse. În plus, prin statut, acest lucru le este interzis. Cei înscriși plătesc anual o sumă de 5 lei/persoană, bani care sunt direcționați către Federația Națională a Pensionarilor din România și care se reîntorc către vârstnicii cu venituri mici, pentru decontul jerbelor sau coroanelor depuse la diverse acțiuni ale administrației locale sau spre alte acțiuni. Totul este însă contabilizat.

Toate aceste lucruri i-au fost prezentate primarului la întâlnirea de astăzi pe care a avut-o cu Alexandrina Minculescu în vederea identificării eventualelor probleme și soluții.

„Noi desfășurăm acțiuni, dar sunt frumoase. Nu este treaba noastră ce zvonuri sunt răspândite, dar păcat că unele persoane le acordă credibilitate. Membrii Asociației, inclusiv din partidul dumnealui, îi pot confirma ce facem aici. În privința sediului a rămas să înaintăm o cerere scrisă către municipalitate și să ne ofere, cu titlu gratuit, o încăpere unde să ne întâlnim. Activitatea Asociației merge mai departe! Avem proiecte frumoase și le reamintim tuturor că sloganul nostru este că «Există viață și după pensie!». Am muncit o viață, am ales să rămânem în orașul acesta, iar cu posibilitățile și imaginația noastră încercăm să ne facem zilele cât mai plăcute“, ne-a declarat Alexandrina Minculescu.

Totodată, primarul se pare că a uitat că parte dintre acești pensionari au fost convocați la o serie de acțiuni ale municipalității unde-și dorea ca sala să fie plină…că așa dă bine-n poze. Iar fotografiile de pe rețelele de socializare sau din presa locală stau mărturie că acești oameni i-au făcut și „politica“ sa de imagine.

Sperăm ca la ședințele viitoare de CL atât primarul, cât și consilierii locali, aleși și plătiți și de acești pensionari, să-și aducă aminte că altele sunt problemele care-i macină pe localnici.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Horia Tiseanu nu a răspuns până la ora publicării acestei știri.

Foto:

WhatsApp Image 2019-03-11 at 15.26.56.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg