fbpx

cantemir.jpgNiciun concurs sau nicio olimpiadă fără rezultate demne de toată lauda. Se pare că aceasta este una dintre devizele elevilor de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“, din Breaza, care s-au întors de la concursurile dedicate Limbii și Literaturii Române, faza județeană, cu o salbă de medalii. Elevii militari ai colegiului prahovean, cu înclinaţii pentru studiul Limbii şi literaturii române, au obţinut zece distincţii, concretizate în două premii I, un premiu II, trei premii III şi patru menţiuni, la cele două olimpiade organizate pentru disciplina menționată.

Adolescenții au avut de trecut de o concurență remarcabilă, dar au reușit să se impună, obținând punctaje foarte bune. Cel mai mare dintre ele și l-a adjudecat Maria Alexandra Neagu care cu 97 de puncte a obținut Premiul I. Pe aceeași poziție s-a clasat și Mariana Georgiana Pătru, cu 96 de puncte. Ambele rezultate au fost obținute la Olimpiada de Limba şi literatura română, unde elevele și-au dorit să-și verifice cu adevărat cunoștințele, dar și puterea de autodepășire.

La clasa a XII –a, elev sergent major Denisa Sandu, cea care anul trecut a obţinut menţiune la faza naţională, a acumulat 90 de puncte, corespunzătoare locului al II-lea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Rezultate frumoase au fost obţinute şi la clasa a XI –a, dar şi la clasa a IX –a.
Elevul Andrei Cristian Cârtoaje, cel care are deja în palmares două premii III la disciplina fizică, unul la Concursul Naţional de Fizică “Phi” şi unul la Olimpiada de fizică, faza judeţeană, s-a remarcat şi la Limba şi literatura română tot cu Premiu III, potrivit www.cantemircml.ro.
Roberta Ursu a completat rezultatele frumoase, obținând Mențiune.

Dintre cantemiriștii care au participat la Olimpiada “Lectura ca abilitate de viaţă”, doi au obținut Premiul al III-lea, iar altor trei punctajele le-au adus Mențiune, astfel:
Elev caporal Andreea Valentina Panait – Premiul III;
Elev fruntaş Ionuţ Laurenţiu Stănescu – Premiul III;
Elev Teodora Stănică – Menţiune;
Elev caporal Ana Maria Ionescu – Menţiune;
Elev caporal Maria Daria Ion – Menţiune.

Limba şi literatura română este disciplina la care, ani de-a rândul, cantemiriștii s-au impus prin rezultate remarcabile. Drumul spre acest palmares frumos le-a fost deschis și facilitat elevilor de către profesorii Steliana Mihaela Lambru, Bianca Stanciu, Irina Grecu și Georgiana Neagoe.

Foto: www.cantemircml.ro

cantemir.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg