fbpx

cautari.jpg

Salvamontiștii din Bușteni au reluat vineri căutarea tânărului în vârstă de 37 de ani, din Târgu Mureș, care a dispărut în Munții Bucegi, în ciuda riscului imens de avalanșă.

În masivul Bucegi, la peste 1800 mp, există risc mare de avalanșe. Potrivit ANM,

„pe pantele suficient de înclinate, mai ales la supraîncărcări slabe,dar izolat și spontan, se pot declanșa avalanșe de dimeniuni mici sau medii, riscul fiind crescut în zonele cu depozite însemnate de zăpadă”. În ciuda acestui pericol, salvamontiștii au reluat, vineri, căutarea tânărului în vârstă de 37 de ani, din Târgu Mureș, care a fost dat dispărut de colegii lui, de la ISU "Horea" al judeţului Mureş.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Am reluat căutările în zona Mălăești, iar astăzi la acțiune a participat și un elicopter, însă din păcate nu am reușit să dăm de tânărul dispărut. Acum suntem la cabana Diham, dar căutările noastre s-au extins până acum până la limita cu județul Brașov”, a declarat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Citește și: Salvamontiștii din Bușteni au început căutarea tânărului din Târgu Mureș, dat dispărut în Munții Bucegi

„Salvamont România mulțumește tuturor celor care au oferit informații privind echipamentul și posibilul traseu abordat de către Andrei Haiduc, dispărut în Bucegi săptămâna trecută. Noi informații, bazate pe zona de recepție a releelor de telefonie mobilă, și informația privind rezervarea unei cazări la cabana Mălăiești au direcționat salvamontiștii către această parte a masivului unde vor organiza o noua acțiune de căutare”, a anunțat vineri Salvamont România - Dispeceratul Național.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg