fbpx

fapte-penale-minori.jpg

Cei mai mulți dintre minorii din Prahova acuzați, în 2018, de fapte penale, au vârsta de sub 14 ani.

Fenomenul infracționalității în rândul minorilor este o realitate care nu ocolește nici Prahova. Potrivit datelor statistice, numai anul trecut, la DGASPC Prahova au fost sesizate 124 de fapte penale, respectiv 75 de furturi, 4 tâlhării, 27 de acte de loviri sau alte violențe, 10 fapte de distrugere, precum și opt fapte sancționate de legea penală.

În 31 de situații, minorii nu erau la prima faptă penală.Îngrijorător este și faptul că, în cele mai multe situații - 103 cazuri, minori au vârsta sub 14 ani, în numai 21 de situații fiind vorba de minori cu vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De precizat este faptul că și cei mai mulți minori sunt din mediul urban (80), și în numai 44 de cazuri copiii erau din mediul rural.

Potrivit acelorași date statistice, în luna ianuarie 2019 au fost sesizate alte 13 infracțiuni în care autorii erau minori. De data aceasta minorii au fost implicați în nouă furturi, în trei situații au fost acuzați de loviri și alte violență, iar într-un alt caz a fost vorba despre o altă faptă.

Copiii minori, cu vârsta sub 14 ani, în cele mai multe cazuri, la recomandarea instanței, intră într-un program de consiliere.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg