fbpx

WhatsApp Image 2019-02-20 at 10.03.41.jpeg

‘’Carp’’ este cel mai tânăr membru de la Salvamont Prahova. Provine din rasa Border Collie, are doar 4 luni și jumătate și a ‘’plecat’’ de lângă mama sa, cu numele Legend New Gold Box.

A fost donat salvamontiștilor de canisa New Gold Box. Numele de munte i-a fost ales de conductorul său, Sergiu Frusinoiu, ‘’ajutat’’ de prietenii montaniarzi din mediul on-line.

Cei doi vor forma viitoarea unitate canină de avalanșă și vor avea o responsabilitate enormă, aceea de a scoate la suprafață, rapid,  turiștii surprinși pe munte de tonele de zăpadă. Drumul până acolo e însă unul lung.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca doi parteneri de nădejde ce sunt, vor parcurge împreună formele de pregătire, ‘’care vor culmina cu stagiul național de formare pentru unități canine de avalanșă, la cabana Capra, munții Făgăraș, unde va trebui câștigat brevetul național pentru intervenție la acest tip de accident montan‘’, explică, pe Facebook, salvatorul montan Sergiu Frusinoiu.

Deși se află la început de drum, Carp are toate șansele să devină ‘’un câine destoinic, pe care sa-l iubească toți colegii salvatori montani din Bucegi!’’

Salvamont Prahova se va alătura așadar, celorlalte structuri din Alba, Argeș, Bacău, Caraș, Gorj, Mureș, Neamț și Sibiu care au deja unități canine de avalanșă brevetate, precum și structurilor Salvamont din Hunedoara și Bihor, care au în pregătire unități canine de avalanșă, în vederea brevetării.

 caini de avalansa salvamont romania.jpgcaini de avalansa salvamont romania 2.jpg

sursă foto: Facebook Sergiu Frusinoiu

sursă foto: Câini de avalanșă Salvamont România

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg