fbpx

mita-1374162793.jpgTuriștii care vin la Sinaia pentru cazare și vizitare a obiectivelor de aici și au plătit taxa de promovare turistică pentru ambele servicii își vor primi înapoi contravaloarea uneia dintre taxe. Tot ce trebuie să facă este să depună, în nume propriu, la Primăria Sinaia, o cerere de restituire pentru taxa de acces-tur ghidat, neghidat la muzee și case memoriale.

Conform Hotărârii de Consiliu Local 233/2018, taxa de promovare turistică este stabilită astfel:

2% din valoarea tarifelor de cazare exclusiv TVA, pentru fiecare noapte de cazare. Plătitorii acesteia sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unitățile hoteliere care desfășoară activități pe raza orașului Sinaia. Taxa se datorează de către unitățile hoteliere, vilele, etc., care încasează taxa de la turiștii cazați.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

2% din valoarea tarifelor de acces-tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale, exclusiv TVA. Această taxă se achită de către persoanele care beneficiază de acces – tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale.

Taxa se datorează de către muzeele și casele memoriale,care încasează taxa de la turiștii vizitatori ai muzeelor și caselor memoriale.

În cazul în care, o persoană achită ambele taxe de promovare (conform art.4, alin.4.1, 4.2 din HCL 233/2018), acestuia îi vor fi restituiți banii achitați pentru taxa de acces-tur ghidat, neghidat la muzee și case memoriale.

Pentru a i se restitui suma achitată, solicitantul trebuie să depună o cerere la Primăria Sinaia. Solicitarea se va transmite online la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmând ca aceasta sa fie confirmată și înregistrată, iar suma sa fie virată în contul titularului cererii.

Cererea poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Sinaia.

mita-1374162793.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg