fbpx

avalanse-risc-mare-muntii-bucegi-turisti-schiori.jpg

Ninsoarea căzută la munte, în ultimele 24 de ore, vine la pachet cu o nouă atenționare din partea meteorologilor. La altitudini de peste 1800 m există risc mare de avalanșe, care se pot declanșa în orice moment, chiar și la supraîncărcări slabe.

„Pe pantele suficient de înclinate, chiar și la supraîncărcări slabe se pot declanșa avalanșe, iar în zonele unde zăpada este acumulată în depozite riscul de avalanșe este mai ridicat”, a anunțat ANM.

Potrivit meteorologilor, „sunt posibile și curgeri și avalanșe spontane, pe pantele suficient de înclinate, în special pe cele cu expunere nordică”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Risc de avalanșe există și la altitudini mai mici de1800 m, unde există „un strat de zăpadă proaspătă, pe alocuri consistent, strat depus peste zăpada veche înghețată, care poate constitui pat de alunecare pentru avalanșe, în special provocate accidental de către turiști sau schiori”.

La Vârful Omu, potrivit ANM, stratul de zăpadă a ajuns la 147 cm, iar miercuri dimineață se înregistrau - 17,1 grade Celsius.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg