fbpx

sinaia.jpgSinaia este un exemplu de bună practică, la nivel național, în privința modului în care autoritățile locale de aici au atras și implementat fondurile europene. În exercițiul financiar 2014-2018 au fost accesați, pentru fiecare locuitor al stațiunii, 2.260 de euro. Valoarea proiectelor care au fost implementate a însumat aproape 25,2 milioane de euro.

“Banii europeni schimbă cu adevărat viața fiecărui localnic. Când aplicăm pentru un proiect ne gândim mereu ce impact va avea acesta în viața de zi cu zi a fiecărui sinăian. Pentru următorii ani avem în plan cel puțin dublarea beneficiului direct pentru locuitorii stațiunii noastre”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului.

Proiectele de care se bucură atât sinăienii, cât și turiștii sunt: reabilitarea infrastructurii publice urbane a orașului Sinaia "Via Sinaia design-Verde-Deschis", reabilitarea infrastructurii sociale - achiziționarea și instalarea de echipamente de supraveghere necesare pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în orașul Sinaia, dezvoltarea domeniului schiabil Sinaia „Perla Carpaților”- Realizare instalație de zăpadă artificială în Valea Soarelui. Se adaugă și Centrul Național de Informare si Promovare turistică din stațiune.

Suma totală accesată pentru aceste proiecte este de 25.198.723 euro.

Săptămâna trecută, au fost semnate alte două contracte de finanțare cu bani europeni, în valoare de 4,2 milioane de euro. Este vorba despre “Amenajare gradină publică - Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia”

Citește detalii despre cele două proiecte recent semnate: Sinaia devine singura stațiune smart din România

Foto: facebook Primăria Sinaia

sinaia.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A plecat la drum cu o agendă, reportofon, cu ceva cunoștințe generale, dar, mai ales, cu dorința de a învăța și a „fura“ meserie.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, unde a avansat de la redactor/reporter la redactor șef-adjunct/editor-coordonator al departamentului de știri.
A făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM.
În anul 2018 a fost de asemenea premiată în cadrul Galei Comunității Prahovene pentru activitatea jurnalistică în domeniul social, o arie unde se implică activ și prin intermediul Grupului de voluntariat „Pentru Tine!“.
Pentru aproape doi ani a „evadat“ de partea cealaltă a baricadei, lucrând la Primăria Sinaia, la Departamentul de Comunicare și Politici Publice, dar a revenit la marea pasiune.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul de vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro