Primăria Sinaia a atras 2.260 de euro, din fonduri europene, pentru fiecare localnic al stațiunii

sinaia.jpg

sinaia.jpgSinaia este un exemplu de bună practică, la nivel național, în privința modului în care autoritățile locale de aici au atras și implementat fondurile europene. În exercițiul financiar 2014-2018 au fost accesați, pentru fiecare locuitor al stațiunii, 2.260 de euro. Valoarea proiectelor care au fost implementate a însumat aproape 25,2 milioane de euro.

“Banii europeni schimbă cu adevărat viața fiecărui localnic. Când aplicăm pentru un proiect ne gândim mereu ce impact va avea acesta în viața de zi cu zi a fiecărui sinăian. Pentru următorii ani avem în plan cel puțin dublarea beneficiului direct pentru locuitorii stațiunii noastre”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului.

Proiectele de care se bucură atât sinăienii, cât și turiștii sunt: reabilitarea infrastructurii publice urbane a orașului Sinaia „Via Sinaia design-Verde-Deschis”, reabilitarea infrastructurii sociale – achiziționarea și instalarea de echipamente de supraveghere necesare pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în orașul Sinaia, dezvoltarea domeniului schiabil Sinaia „Perla Carpaților”- Realizare instalație de zăpadă artificială în Valea Soarelui. Se adaugă și Centrul Național de Informare si Promovare turistică din stațiune.

Suma totală accesată pentru aceste proiecte este de 25.198.723 euro.

Săptămâna trecută, au fost semnate alte două contracte de finanțare cu bani europeni, în valoare de 4,2 milioane de euro. Este vorba despre “Amenajare gradină publică – Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia”

Citește detalii despre cele două proiecte recent semnate: Sinaia devine singura stațiune smart din România

Foto: facebook Primăria Sinaia

sinaia.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău