fbpx

mistreti-analize.jpg

După ce săptămâna trecută au fost instituite o serie de măsuri pentru prevenirea pestei porcine africane în două localități din Prahova, DSVSA a anunțat că vor fi analizate primele probe recoltate de la mistreții împușcați pe fondul de vânătoare Hăbud.

După ce a fost confirmat virusul pestei porcine la mistrețul găsit mort în județul Dâmbovița, la nici 5 kilometri distanță de granița cu Prahova, la Șirna și la Poienarii Burchii au fost instituite filtre mobile pe toate drumurile județene și naționale către județul vecin.

Suplimentar, s-a interzis vânzarea porcilor din gospodăriile situate în cele două comune prahovene și s-a decis împușcarea tuturor mistreților depistați pe fondul de vânătoare Hăbud.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Pericol de pestă porcină în Prahova. Vânzarea porcilor din Poienarii Burchii și Șirna a fost interzisă

„În cadrul vânătorilor organizate pe fondul de vânătoare Hăbud au fost împușcați trei mistreți. Așteptăm acum rezultatul analizelor PPA, care sunt efectuate la laboratorul DSVSA Prahova, ”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Deși una dintre măsurile impuse pentru prevenirea apariției pestei porcine africane viza și distribuirea de materiale dezinfectate populației din localitățile Șirna și Poienarii Burchii, comune care se află în zona de focar, de abia la finele săptămânii trecute autoritățile locale au luat în calcul achiziționarea unor astfel de materiale, unul dintre motive fiind și faptul că, momentan, nu au fost aprobate bugetele locale, iar achizițiile trebuie să se încadreze numai în limita a 1/12 din buget.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook