fbpx

risc-avalansa-avertizarea-anm.jpg

Meteorologii au emis o nou atenționare de risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi.

Temperaturile ridicate comparativ cu cele normale pentru această perioadă favorizează topirea zăpezii, iar la altitudini de peste 1.800 de metri, spun meteorologii, „pe pantele suficient de înclinate la supraîncărcări se pot declanșa avalanșe, riscul fiind crescut pe pantele cu zăpada acumulată în depozite mai însemnate”.

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Bucegi - VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„La altitudini de sub 1800 m, stratul este mediu stabilizat și se va topi ușor. Pe pantele suficient de înclinate, mai ales pe cele însorite, precum și în zonele cu depozite mai mari de zăpada,la supraîncărcări se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici. La atitudini mai mici după-amiaza se pot declanșa curgeri sau avalanșe de topire de mici dimensiuni”, a anunțat ANM.

Duminică dimineață, la Vârful Omu, potrivit ANM, stratul de zăpadă măsura 128 cm, iar temperatura era de - 4 grade Celsius.

„Având în vedere, gradul ridicat de încărcare cu turiști al domeniilor schiabile, riscul crescut de producere a avalanșelor, în toate masivele montane din țară și numărul mare de evenimente ce se înregistrează constant, până la finalul sezonului de iarnă, salvamontiști vor rămâne zilnic, cu efective dimensionate corespunzător, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont”, a anunțat Salvamont România - Dispeceratul Național.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook