fbpx

risc-avalansa-avertizarea-anm.jpg

Meteorologii au emis o nou atenționare de risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi.

Temperaturile ridicate comparativ cu cele normale pentru această perioadă favorizează topirea zăpezii, iar la altitudini de peste 1.800 de metri, spun meteorologii, „pe pantele suficient de înclinate la supraîncărcări se pot declanșa avalanșe, riscul fiind crescut pe pantele cu zăpada acumulată în depozite mai însemnate”.

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Bucegi - VIDEO

„La altitudini de sub 1800 m, stratul este mediu stabilizat și se va topi ușor. Pe pantele suficient de înclinate, mai ales pe cele însorite, precum și în zonele cu depozite mai mari de zăpada,la supraîncărcări se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici. La atitudini mai mici după-amiaza se pot declanșa curgeri sau avalanșe de topire de mici dimensiuni”, a anunțat ANM.

Duminică dimineață, la Vârful Omu, potrivit ANM, stratul de zăpadă măsura 128 cm, iar temperatura era de - 4 grade Celsius.

„Având în vedere, gradul ridicat de încărcare cu turiști al domeniilor schiabile, riscul crescut de producere a avalanșelor, în toate masivele montane din țară și numărul mare de evenimente ce se înregistrează constant, până la finalul sezonului de iarnă, salvamontiști vor rămâne zilnic, cu efective dimensionate corespunzător, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont”, a anunțat Salvamont România - Dispeceratul Național.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Viața Prahovei
  • Miercuri, 13 Februarie 2019
  • De Roxana Tănase

Risc mare de avalanșe în Munții Bucegi

Ninsoarea căzută la munte, în ultimele 24 de ore, vine la pachet cu o nouă atenționare din partea meteorologilor. La altitudini de peste 1800 m există risc mare de avalanșe, care se pot declanșa în...