fbpx

spitalul-pediatrie-ploiesti.jpg

Chiar dacă în ultima săptămână la Spitalul de Pediatrie au ajuns 235 de copii, numărul cazurilor de infecții respiratorii și de pneumonii reprezintă mai puțin de 33% din totalul prezentărilor. Tot în ultima săptămână, doi copii au fost identificați cu virusul gripal și transferați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

De la începutul săptămânii, potrivit conducerii Spitalului de Pediatrie Ploiești, la unitatea medicală s-au prezentat 235 de copii.

Citește și: Sute de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie Ploiești cu viroze și pneumonii. Avertismentul medicilor

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Din acest total, 60 de copii au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 25 cu pneumonii. În baza testului rapid au fost identificați cu virus gripal doi copii, care au fost transferați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești”, a precizat dr. Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Citește și: Numărul prahovenilor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 18

Potrivit ultimei raportări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, de la începutul sezonului până pe data de 3 februarie, în Prahova au fost raportate 89 de cazuri de gripă A, subtip H1 și 8 cazuri de gripă tip A, subtip H3, precum și 12 cazuri de gripă A la care în curs de subtipare, precum și două coinfecții de gripă AH1+AH3.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg