fbpx

decese-gripa.jpg

Numărul deceselor raportate la nivel național din cauza gripei a ajuns la 93, iar 18 au fost înregistrate în Prahova.

Ultimul deces înregistrat la Spitalul Județean Ploiești, pentru care există confirmarea virusului gripal, a avut loc joi. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 61 de ani, care a ajuns la unitatea medicală în stare gravă și care prezenta și alte boli asociate.

Astfel, numărul prahovenilor care au decedat, pentru care există confirmarea existenței virusului gripal, a ajuns la 18.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit raportării de joi a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, la nivel național, în săptămâna 28 ianuarie - 3 februarie 2019, „activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naționala. Morbiditatea, prin infecții respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate s-a menținut la peste 60%”.

Potrivit datelor centralizate de CNSCBT, cele mai multe decese în acest sezon au fost înregistrate în județul Prahova, care este urmat de București (13 decese până joi, 7 februarie).

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg