fbpx

pesta-la-granita-prahova.jpg

După confirmarea pestei porcine africane la un mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din Dâmbovița, la 5 kilometri distanță de granița cu județul Prahova, au fost dispuse noi măsuri de prevenire a virusului pe raza localităților Poienarii Burchii și Șirna. Porcii din gospodăriile situate în cele două comune prahovene nu mai pot fi vânduți, iar pe drumurile naționale și județene care fac legătura între cele două județe vor fi instituite filtre mobile, urmând să fie verificate mașinile care tranzitează zona. Suplimentar, începând de joi vor fi vânați toți mistreții de pe fondul de vânătoare 14 Hăbud. Tot aici a fost identificată și o zonă unde va fi amenajată groapa pentru incinerarea cadavrelor mistreților vânați.

Localitățile din Prahova care intră în zona unde au fost instituite măsuri Mare parte din măsuri au fost dispuse încă din data de 4 februarie, când a fost confirmată existența virusului pestei porcine africane la mistrețul găsit mort pe fondul de vânătoare din Dâmbovița, la 5 kilometri distanță de granița cu județul Dâmbovița.

Citește și: Pericol de pestă porcină în Prahova. Vânzarea porcilor din Poienarii Burchii și Șirna a fost interzisă

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Una dintre măsurile de prevenire a pestei porcine africane este vânătoare tuturor porcilor identificați pe fondul de vânătoare 14 Hăbud. 

„Astăzi ne-am întâlnit în zona respectivă și am stabilit locul unde va fi amenajată groapa pentru incinerare ca măsură alternativă de ecarisare, groapă care a fost aprobată și avizată de Direcția de Sănătate Publică Prahova, APM Prahova și Apele Rpmâne. Groapa este aproape gata. Mâine (n.r. 6 ianuarie) va începe vânătoarea de mistreți, la pândă și prin dibuire pe fondul de vânătoare 14 Hăbud”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova

Miercuri a fost convocat Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, în timpul ședinței fiind dispuse noi măsuri. Astfel pe drumurile naționale și județene dintre Prahova și Dâmbovița, din zona afectată, vor fi instituite filtre mobile pentru verificarea mașinilor care tranzitează zona.

La nivelul gospodăriilor din Șirna și din Poienarii Burchii, cetățenii vor fi informați că nu mai au voie să vândă porci, animalele urmând să nu mai fie scoase din adăposturi, iar în cazul apariției unor îmbolnăviri proprietarii au obligația de a anunța imediat medicii veterinari.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg