fbpx

pesta-porcina-dsvsa-prahova-masuri-mistret.jpg

Măsurile vin după ce la 5 kilometri de limita cu Prahova, în județul Dâmbovița, a fost descoperit, săptămâna trecută, cadavrul unui mistreț pentru care există confirmat virusul pestei porcine africane.

Măsurile restrictive au fost dispuse pe o rază de 13 kilometri de locul unde a fost descoperit cadavrul mistrețului, 8 kilometri fiind pe raza județului Prahova, respectiv în 13 sate din comunele Poienarii Burchii (satele Cărbunari, Ologeni, Piorești, Podu Văleni, Poienarii Burchii, Poienarii Vechi, Poienarii-Rali și Tătărăi) și Șirna (satele Brătești, Hăbud, Șirna, Tăriceni și Varnița, în afară de Coceana).

Citește și: Caz confirmat de pestă porcină africană la un mistreț găsit mort în Dâmbovița, la 5 kilometri de Prahova

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Chiar dacă nu au fost descoperite alte cadavre de mistreți pe raza județului Prahova, au fost instituite o serie de măsuri preventive pentru evitarea oricăror îmbolnăviri cu pestă porcină. Prima măsură este cea care vizează vânătoarea tuturor mistreților de pe fondurile aflate în două comune Poienarii Burchii și Șirna. Astăzi, reprezentanții DSVSA, DSP și de la Apele Române vor stabili zona unde vor fi îngropate cadavrele. Concomitent, vor fi instituite măsuri de restricție pentru circulația animalelor din gospodării. Măsurile restrictive vor viza ieșirea porcilor din adăposturi sau vânzarea acestora. Totodată, proprietarii animalelor, la fel ca și până acum, au obligația să anunțe medicii veterinari în cazul în care vor depista animale bolnave,pentru care vor fi efectuate analize PPA”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, care a precizat că în Prahova nu există confirmat virusul pestei porcine africane la niciun animal..

Astăzi, la ora 14.00, va avea loc Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pe tema prevenirii îmbolnăvirilor cu pestă porcină africană în Prahova.

foto cu caracter ilustrativ

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg