fbpx

salvamont.jpg

Vacanța elevilor le dă mai mult de lucru salvamoniștilor. Nu există zi în care să nu aibă de-a face cu accidente pe pârtiile de schi care, în aceste zile sunt extrem de solicitate de amatori ai sporturilor de iarnă de toate vârstele. Numai la Sinaia s-au înregistrat, ieri, șase accidentări, dintre care trei destul de…dureroase.

Ca în fiecare zi, salvamontișii sinăieni consemnează în jurnalul lor bilanțul activității din ziua precedentă, precum și recomandările pe care le au pentru turiști.

În plină vacanță școlară avem muntele plin. E de bine și ne place. Este loc pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă și timp îndeajuns“, precizează salvamontiștii făcând apel la calmul și atenția sporită a iubitorilor sporturilor de iarnă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și asta pentru a nu fi în situația celor șase persoane care au ajuns, marți, pe mâna medicilor. Doi dintre turiși s-au ales cu o fractură la piciorul stâng, unul pe pârtia din Valea Dorului, celălalt pe Valea Soarelui, iar altul cu un traumatism serios la brațul drept. Acestuia i-a sărit umărul și a făcut și-o entorsă la încheietură cot. Celelalte trei cazuri au fost accidentări ușoare.

Totodată, salvatorii montani îi sfătuiesc pe turiști să respecte orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu și să fie atenți la folosirea pârtiilor, să verifice, în prealabil, unde duce fiecare traseu și trasă!

Potrivit informațiilor actualizate de Transport Urban Sinaia, toate pârtiile din golul alpin se prezintă, astăzi, în condiții impecabile: Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui, Varianta, Dorului 1 și 2.

„Drumul de Vară este și el amenajat și se prezintă în condiții foarte bune. Pârtia Nouă este amenajată și se prezintă în condiții bune la prima oră, din ce în ce mai moale pe parcursul zilei din cauza altitudinii joase care o expune la temperaturi mai mari, inclusiv în timpul nopții. Se înregistrează -1 grad acum la Cota 2000, cu vânt slab deocamdată. Revenim cu informații referitoare la instalații. Update ora 07.52: La Cota 1000 sunt +2 grade C, vânt moderat și cer acoperit. La Cota 1400 este ceață, la 2000 plafon de nori. Gondola Sinaia începe programul cu public la ora 08.00 și va funcționa până la ora 17.00”, scrie pe www.sinaiago.ro.

Sursa foto: facebook Salvamont Sinaia

salvamont.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg