fbpx

pesta-porcina-africana-dambovita.jpg

Cadavrul mistrețului a fost găsit la aproximativ 5 kilometri de limita cu Prahova, pe raza județului Dâmbovița. După efectuarea analizelor de laborator a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane, motiv pentru care autoritățile sanitar-veterinare din Prahova au decis luarea și primelor măsuri.

„A fost confirmată prezenta virusului pestei porcine africane la mistrețul din Dâmbovița. Având în vedere apropierea de județul Prahova, am luat legătura, inclusiv astăzi (n.r. duminică), cu reprezentanții AJVPS Prahova și am solicitat patrularea pe fondurile de vânătoare aflate la limita cu județul Dâmbovița pentru a se constata dacă sunt cadavre de mistreți. La fel ca și până acum vor fi efectuate analize la toți mistreții care sunt recoltați de pe fondurile de vânătoare din Prahova”, a anunțat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Citește și: Suspiciune de pestă porcină africană în Dâmbovița, la 5 kilometri de limita cu Prahova

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cele două fonduri de vânătoare din Prahova aflate la limita cu județul Dâmbovița sunt, potrivit DSVSA Prahova, Hăbud și Mănești.

În 2018, dar și de la începutul anului 2019, în Prahova nu a existat niciun caz de pestă porcină africană. Preventiv, având în vedere focarele de pestă porcină africană din județele vecine, în Prahova au fost instituite filtre mobile pe raza mai multor localități aflate la granița cu județele unde au existat focare.

La nivel național, potrivit ultimelor raportări al ANSVSA, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 302 localități din 19 județe, cu un număr de 1.137 de focare (dintre care 19 în exploatații comerciale). În alte 2 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 364.920 de porci afectați de boală și există 838 de cazuri la mistreți, potrivit datelor raportate la data de 1 februarie 2019.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg