copii-turul-ciclist-1000x600.jpgReprezentanții Primăriei Brazi au supus dezbaterii publice proiectul prin care intenționează să înființeze o secție de ciclism în cadrul Clubului Sportiv din localitate. Propunerea a fost postată pe facebook-ul instituției, locul unde autoritățile locale așteaptă sugestiile cetățenilor.

Pe lângă mișcare într-un cadru organizat, inițiatorii proiectului susțin că acest sport le va dezvolta copiilor spiritul de echipă, pe cel concurențial, capacitatea de a lua decizii și a depăși problemele, cultivarea unui stil de viață sănătos etc.

Totodată, ciclismul este dorit ca o alternativă la mașinile care sunt o sursă importantă de poluare. Doar că, aici, inițiatorii proiectului au omis faptul că cei care utilizează sursele poluante de locomoție sunt părinții celor mici, iar, momentan, diminuarea noxelor printr-o astfel de măsură rămâne valabilă doar pe hârtie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Baza de la Brazi ar urma să aibă, pentru început, zece biciclete tehnice, antrenarea viitorilor campioni să fie făcută de personal calificat. Instruirea se va face pe grupe de vârste.

La activitățile din cadrul Clubului vor avea acces toți copiii din comună, inclusiv cei din medii defavorizate.

Autoritățile și-au impus ca până la finalul lui 2019, proiectul să fie pus în practică.

copii-turul-ciclist-1000x600.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg