fbpx

salvamont1.jpgUn grup de 40 de sportivi juniori cantonați în Baza Sportivă Piatra Arsă au solicitat ajutorul, joi, ajutorul salvamontiștilor. Din cauza zăpezii, dar mai ales a ceții dense, aceștia n-au mai putut înainta. Salvatorii i-au adus în siguranță la Cota 1400, de unde au coborât cu telegondola. Ca după fiecare eveniment, a existat o analiză, dar au apărut și ceva amintiri.

Atât desfășurarea acțiunii de joi, cât și amintirile trezite de iscusința sportivilor juniori au fost consemnate pe facebook-ul Salvamont Sinaia în „Jurnal de salvator“, 31 ianuarie.

„Taie zăpada, fă urme și vezi mereu câți sunt în șir.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Așa ne-a fost mare parte din zi alături de cei 40 de viitori campioni. Au dat dovadă de o disciplină perfectă care i-a ajutat în a-și păstra viețile intacte.

Când ajungi în situații extreme pe munte trebuie să dai dovadă de iscusință și reacție imediată. Nu degeaba marii lideri sunt trecuți prin testele sub presiune. Sportivii de azi au găsit o metodă prin care să reducă riscul de a se uda în zăpadă mare, au adăugat folie alimentară echipamentului până la genunchi, simplu și de ajutor când nu ai parazăpezi.

Am apucat azi să scoatem de sub zăpadă și câteva balize pentru a ne ușura munca de mâine dimineață.

Acțiunea de azi ne-a amintit de vremea în care la Baza Sportivă Piatra Arsă veneau toți sportivii pentru cantonamente, era săptămâna și grupul. În una dintre acele zile câțiva dintre ei au plecat pe o vreme ca cea de azi către Cota 2000.

Și-au dat seama că se pot pierde în ceață și că au nevoie de un sistem prin care să rămână legați între ei, nu aveau coarda, dar cărau cu ei benzi de magnetofon pentru nopțile de cabană. Au folosit banda pentru a se găsi în ceață, sacrificând muzica de discotecă”.

Citește și despre acțiunea de salvare, de joi, a sportivilor: 40 de sportivi juniori, membri ai lotului olimpic, cazați la Piatra Arsă, aduși de pe munte de salvamontiști. FOTO. UPDATE

Foto: facebook Salvamont Sinaia

salvamont1.jpg

salvamont.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg